منوی دسترسی

20 قابليت که اندرويد 7 (نوقا) به آن‌ها مجهز شده است.

🔹هر نسخه جديد از سيستم ‌عامل ‌ها ، کوهي از قابليت‌هاي جديد و جذاب را براي مخاطبانشان به همراه دارند. اندرويد نيز از اين قاعده مستثني نيست. در اين مطلب نگاهي داريم به 20 قابليت جديدي که اندرويد 7 (نوقا) به آن‌ها مجهز شده است.

 

1. Screen Zoom

🔹اندرويد نوقا به کاربران اين امکان را مي‌دهد که تراکم صفحه نمايش گوشی موبایل خود را تغيير دهند. به کمک اين قابليت مي‌توان المان‌هاي موجود در صفحه را بزرگ يا کوچک کرد. اين ويژگي براي کاربراني مناسب است که چشمانشان ضعيف است. پيش از اين تنها امکان بزرگ و کوچک کردن متون وجود داشت اما اين قابليت کل المان‌ها را بزرگ يا کوچک مي‌کند.

 

 

 

2. کنترل نوتيفيکشن‌ها

🔹در اندرويد 7 هنگامي که نوتيفيکشن اپليکيشني به نمايش در مي‌آيد، مي‌توانيد دست خود را بر روي آن نگه داريد تا به بخش تنظيماتش برويد. در اينجا مي‌توانيد تنظيمات نوتفيکشن‌هاي بعدي براي آن اپليکيشن خاص را تغيير دهيد. مثلا نوتيفيکشن‌هاي آن را غير فعال کنيد.

 

3. Seamless Updates

🔹به‌روزرساني اندرويد همواره هيجان خاص خودش را دارد اما مراحل انجام آن يعني دانلود کردن، نصب کردن، راه‌اندازي دوباره و صبر و صبر و صبر باعث مي‌شود اندکي شيريني اين هيجان به کام کاربران تلخ شود. گوگل در اندرويد نوقا تدبيري انديشيده است که به‌روزرساني‌هاي اندرويد در پس زمينه دانلود و مهياي نصب شوند. پس از آن اولين بار که گوشی موبایل یا تبلت را دوباره راه‌اندازي کنيد نسخه جديد آماده است و بدون معطلي برايتان اجرا خواهد شد. ديگر خبري از مرحله آماده‌سازي اپليکيشن‌ها براي نسخه جديد نيست.

 

 

4. مديريت بهتر باتري

🔹يکي از قابليت‌هاي کاربردي اندرويد مارشمالو، Doze  نام داشت. اين قابليت هنگامي که صفحه نمايش گوشي موبایل خاموش است برنامه‌هاي پس زمينه را متوقف مي‌کند تا مصرف باتري به حداقل برسد. در اندرويد نوقا گوگل نيز همچنان بر روي اين ويژگي کار کرده و آن را بهبود بخشيده است. گوگل سعي کرده است که اندرويد 7 نسبت به نسخه‌هاي پيشين ميزان حافظه رم کمتري را مصرف کند؛ بدين ترتيب اندرويد بر روي طيف گسترده‌تري از دستگاه‌ها با سخت‌افزارهاي مختلف قابل اجرا خواهد بود.

 

5. پشتيباني از يونيکد 9 و ايموجي‌هاي جديد

🔹گوگل در کنفرانس Google I/O امسال اين خبر خوشحال‌کننده را به طرفداران ايموجي‌ها داد: اندرويد نوقا از يونيکد 9 پشتيباني مي‌کند و 70 ايموجي جديد در اين نسخه وجود دارد. اين ايموجي‌هاي جديد اکثرا شکلک‌هاي انساني هستند که در رنگ‌هاي مختلف پوست در دسترس قرار دارند. حال ايموجي‌هاي اندرويد به بيش از 1500 عدد رسيده است.

 

 

6. Google Assistant

🔹گوگل بيش از يک دهه براي ساختن و بهبود سيستمي تلاش مي‌کند تا بتواند به درخواست‌هاي کاربران به شکلي بهتر رسيدگي کند. در کنفرانس امسال گوگل خبر رونمايي از دستيار جديد گوگل منتشر شد. اين دستيار که نسخه پيشرفته‌تر گوگل ناو است مي‌تواند با شما تعامل کند و پاسخ‌هاي غير ماشيني به درخواست‌ها و سوالات شما بدهد.

 

7. دکمه Clear All  

🔹تنها دستگاه‌هاي نکسوس از اندرويد خالص برخوردارند و ساير دستگاه‌ها نسخه‌هاي سفارشي شده توليدکنندگان محصولات اندرويدي را استفاده مي‌کنند. ويژگي‌هاي زيادي در اين نسخه‌هاي اختصاصي وجود دارد که اندرويد خالص از آن‌ها بي بهره است. گوگل اين نسخه‌ها را زير نظر دارد و ويژگي‌هاي خوبشان را در اندرويد خالص تعبيه مي‌کند. دکمه Clear All  قابليتي است که احتمالا با آن آشنا هستيد: دکمه‌اي که به کمک آن تمامي برنامه‌هاي موجود در حافظه موقت را يکجا مي‌بندد. در اندرويد نوقا اين دکمه اضافه شده است و ديگر نيازي نيست که يکي يکي برنامه‌ها را از حافظه موقت خارج کنيد.

 

 

8. Instant Apps

🔹قابليت نصب موقتي اپليکيشن‌ها به شما اجازه مي‌دهد که بدون نياز به دانلود تمامي سورس اپليکيشن، تنها بخشي از آن که براي يک بار راه‌اندازي نياز است دريافت شود. بدين صورت مي‌توانيد پيش از دانلود کامل اپليکيشن بر روی گوشی موبایل و یا تبلت در بخش‌هايي از آن گردش کنيد و با محيطش آشنا شويد. اين قابليت براي تست کردن اوليه اپليکيشن‌هاي پولي بسيار به کار توسعه‌دهندگان خواهد آمد. 

 

9. رابط کاربري جديد براي واقعيت مجازي

🔹گوگل تمرکز خاصي بر روي واقعيت مجازي دارد. اندرويد نوقا رابط کاربري جديدي براي برخي سرويس‌هاي واقعيت مجازي گوگل در نظر گرفته است. همچنين گزينه‌اي به نام VR Mode در اين نسخه وجود دارد که به کمک آن عملکرد اپليکيشن‌هاي واقعيت مجازي روان‌تر مي‌شود. در واقع اين نسخه اندرويد براي کار با پلتفرم جديد واقعيت مجازي گوگل، Daydream، بهينه شده است.

 

 

10. چند پنجره‌اي

🔹قابليت چند پنجره‌اي را پيش از اين در رابط کاربري اندرويد سامسونگ و ال‌جي ديده بوديم. حال در اندرويد خالص مي‌توانيد صفحه نمايش گوشي موبایل خود را به دو قسمت تقسيم کرده و در هر کدام يک اپليکيشن را اجرا کنيد. براي اين کار دکمه مرور اپليکيشن‌ها (دکمه مربع شکل) را نگه داريد. اپليکيشن فعلي وارد حالت چند پنجره‌اي مي‌شود و سپس مي‌توانيد اپليکيشن ديگري براي کار کردن در اين قسمت انتخاب کنيد. در اين حالت به راحتي مي‌توانيد اطلاعاتي را از يک اپ به اپ ديگر نيز منتقل کنيد.

🔹در اندرويد نوقا، سيستم‌عامل دو اپليکيشن را با توجه به اينکه صفحه نمايش گوشی موبایل و یا تبلت شما در حالت افقي يا عمودي باشد، روي هم يا در کنار هم قرار مي‌دهد. اگر خط جداکننده بين دو اپ را نگه داريد و آن را به چپ و راست يا بالا و پايين ببريد، مي‌توانيد سهم هر اپليکيشن از اشغال صفحه نمايش را تغيير دهيد.

 

11. دسته‌بندي نوتيفيکشن‌ها

🔹در اندرويد نوقا بر خلاف نسخه‌هاي پيشين اندرويد، تمامي‌ نوتيفيکشن‌هاي مربوط به يک اپليکيشن دسته‌بندي شده و در يک اعلان نشان داده مي‌شود.

 

12. پاسخگويي سريع به نوتيفيکشن‌ها

🔹اندرويد نوقا در زمينه مديريت نوتيفيکشن‌ها پيشرفت زيادي کرده است که يکي از آن‌ها قابليت پاسخگويي به نوتيفيکشن‌ها از داخل نوار اعلان است. براي مثال دوستتان در يکي از پيام‌رسان‌ها برايتان پيامي ارسال کرده است و شما نمي‌خواهيد براي پاسخ دادن به او، از اپليکيشن فعلي خود خارج شويد. در اندرويد نوقا به راحتي مي‌توانيد در نوار اعلان پاسخ دوستتان را بدهيد و با خيال راحت کار خود را ادامه دهيد.

 

 

13. جا به جايي سريع بين اپليکيشن‌ها

🔹در اندرويد نوقا به راحتي مي‌توانيد بين دو اپليکيشن آخري که استفاده کرده‌ايد، جا به جا شويد. براي اين کار بايد دوبار سريع دکمه مربع شکل را بزنيد.

 

14. تنظيمات سريع بيشتر

🔹در اندرويد نوقا تنظيم و دسترسي به گزينه‌هاي «دسترسي سريع» بسيار راحت‌تر از پيش شده است. اگر منو را پايين بکشيد، گزينه‌هاي بيشتري نسبت به گذشته مشاهده خواهيد کرد.

 

15. حالت شب

🔹حالت شب در پيش‌نمايش اندرويد مارشمالو وجود داشت، اما در نسخه نهايي از آن حذف شد. خوشبختانه سرانجام گوگل تصميم گرفت حالت شب را به عنوان بخشي از اندرويد به کاربران ارائه دهد و اندرويد نوقا به اين قابليت مجهز است. اين قابليت شب‌ها رنگ رابط کاربري و نور دستگاه‌ را به گونه‌اي تنظيم مي‌کند تا به چشم آسيب کمتري برساند. قابليتي مفيد که استفاده از آن ضروري به نظر مي‌رسد.

 

 

16. بهبود مرورگر فايل‌ها

🔹گرچه مرورگر فايل پيش‌فرض اندرويد همچنان در معرض ديد نيست و براي دسترسي به آن بايد ابتدا به Storage و سپس Explore برويد، اما قابليت‌هاي آن نسبت به گذشته پيشرفت زيادي کرده است. حال مرورگر فايل اندرويد به منوي کشويي نيز مجهز است که کار با آن را آسان‌تر مي‌کند.

 

17. کاليبره کردن صفحه نمايش

🔹در اندرويد نوقا مي‌توانيد رنگ صفحه نمايش گوشی موبایل و یا تبلت خود را کاليبره کنيد. شما قادر خواهيد بود که ميزان سه رنگ اصلي در صفحه نمايش را تغيير دهيد تا آن را متناسب با فعاليت مورد نظرتان تنظيم کنيد.

 

 

18. پشتيباني از نسخه 8 جاوا

🔹اين قابليتي نيست که به چشم بيايد اما براي توسعه‌دهندگان بسيار خوش‌آيند است. اندرويد نوقا از نسخه 8 جاوا پشتيباني مي‌کند و قابليت‌هاي منحصر به فرد اين نسخه را در اختيار برنامه‌نويسان قرار مي‌دهد تا با صرف زمان و انرژي کمتر، برنامه مورد نظر خود را بنويسند.

 

19. کنترل کننده مصرفِ داده همراه

🔹کنترل کننده مصرف داده همراه، قابليتي ديگر است که پيش از اين در نسخه‌هاي سفارشي‌ شده شرکت‌هاي مختلف ديده‌ايم. اين قابليت با مسدود کردن مصرف اينترنت پس زمينه اپليکيشن‌ها به شما در کاهش مصرف داده همراه کمک مي‌کند. البته اگر دوست داريد اپليکيشني در پس زمينه نيز از اينترنت استفاده کند، مانند پيام‌رسان‌ها، مي‌توانيد اين مجوز را جداگانه به آن بدهيد. اين ويژگي به درد کساني مي‌خورد که اينترنت همراهشان محدوديت حجمي شديدي دارد و يا به اتمام حجم خريداري شده‌شان نزديک شده‌اند.

 

20. اطلاعات ضروري

🔹در اندرويد نوقا مي‌توانيد اطلاعات ضروريتان را مانند نام، گروه خوني، آلرژي، سوابق پزشکي، شماره اضطراري و... به دستگاهتان بدهيد و بعد از آن هرکس بدون نياز به باز کردن قفل گوشي موبایل و یا تبلت مي‌تواند آن اطلاعات را ببيند. اين قابليت مي‌تواند بسيار کاربردي باشد.

 

 

نظرات

Captcha